المكونات
- 50 ج خل التفاح
- 120 مل ماء
- 10 ج سكر
- 5 ج ملح البحر
- 70 ج بصل أحمر
- 40 ج ليمون
- 50 ج بقدونس
- 20 ج ثوم
- 150 ج زبادي
- 70 ج بهارات كبسة
- 10 ج سكر بني
- 40 مل زيت زيتون
- 250 ج مكعبات دجاج
- 300 ج أرز بسمتي
- 5 ج فلفل أخضر حار
- 10 ج زنجبيل طازج
- 20 مل زيت دوار الشمس
- 100 ج صلصة طماطم
- 10 ج كمون بودرة
- 10 ج فلفل أسود
- 10 ج هيل
- 10 ج قرفة بودرة
- 5 ج أعواد قرفة
- 60 ج جزر
-
المطبخ المحلي: Arabic Cuisine
-
وقت التحضير: ٣٠ دقيقة
-
وقت الطبخ: ٣٠ دقيقة
-
حجم الحصة: ٢ شخص
-
سعرات حراريه492
-
البروتينات24%
Method
1. In a mixing bowl, add vinegar and brown sugar. Mix well, slice the onion and soak in the mixture for 1/2 hour.
2. In another mixing bowl, add yogurt, Salt, pepper, garlic, and lemon juice. Mix well and place it in the chiller to keep it aside.
3. In a heated pan, stir-fry the chicken cubes until they turn golden.
4. Add the onion, garlic, and ginger - stir-fry well.
5. Add the tomato sauce and all the spices. Mix well and simmer on low heat until the chicken is cooked.
6. In a pan with deep hot water, add oil and soak the rice inside. Add Salt and kabsa masala until the rice is cooked.
7. On a serving plate, arrange the rice and top with the chicken.
8. Garnish with parsley.
9. Serve with the onion and pickle, and garnish with spring onions.